Sponsoreret indhold
For rigtig mange mennesker er madlavning et skønt helle i hverdagen eller weekenden, hvor man kan få lov til at kræse om råvarer og lave velsmagende retter, der giver energi til resten af dagens gøremål. Hvis du også kan nikke genkendende til denne beskrivelse, er det måske tid til at overveje, om du har de rette redskaber i dit køkken? Lækre redskaber, der matcher din glæde for madlavningen?
I dette indlæg gennemgår vi nogle forskellige områder af køkkenets tilbehør og redskaber, hvor du med fordel kan sætte ind med fornyelse, hvis du gerne vil tage din madlavning til et nyt og højere niveau.
Gå aldrig ned på skarpe knive
Gode, skarpe kvalitetsknive er for en kok, hvad gode løbesko er for en maratonløber. Kniven er ét af de vigtigste arbejdsredskaber i et køkken, og med en skarp og velformet kniv kan du trylle med råvarerne til din madlavning og sørge for, at hver enkelt ingrediens bliver formet og forberedt helt perfekt.
Hvis du gerne vil finde nye knive af høj kvalitet, kan du med fordel overveje at gå med en japansk kokkekniv. Knivene minder om europæiske kokkeknive, men har ekstra kvaliteter, der i amatørers såvel som professionelles øjne hæver dem over mængden af køkkenknive.
Kvalitetsgryder og -pander gør en stor forskel
Ligesom knive er gryder og pander nogle af de køkkenredskaber, der bliver brugt allerflittigst i et køkken. Det er ikke megen madlavning, hvor der ikke skal steges eller koges ét eller flere elementer. Derfor kan du også højne dine madlavningsfærdigheder ved at investere i gryder og stegepander af højere kvalitet end standardudgaverne.
Med eksempelvis større holdbarhed, bedre varmefordeling og bedre slip-funktion får du køkkenredskaber, du kan bruge i årevis, og som hjælper dig til at tilberede dine madretter så nemt og lækkert som overhovedet muligt.
Der findes rigtig mange forskellige typer inden for gryder og stegepander, og derfor er det også en god idé at holde øje med de funktioner, du oftest bruger, og begynde med at samle kvalitetsudstyr inden for den kategori.
Højn niveauet med et termometer
Det sidste køkkenredskab, vi vil mene, hører til i køkkenet for dig, der elsker madlavning, er termometeret. Det er måske ikke et redskab, der på samme måde som knive, gryder og pander ses i aktion i hverdagskøkkenet – men det bør det måske være. For med et madlavningstermometer får du på en utroligt nem og simpel måde synliggjort én af de største udfordringer, der kan opstå under madlavning: Nemlig om råvaren er varm nok, gennemstegt eller lignende.
Med et madlavningstermometer kan du langt bedre få en fornemmelse af madlavningens fremgang, og du får et sikkert kort på hånden i forhold til at bestemme, om f.eks. kødet har fået nok, eller om det er nødvendigt med lidt længere tid i ovnen, før du kan servere din hovedret.